Maak nu kans op een AED-apparaat.

Red levens met een AED apparaat in de buurt

Elk jaar krijgen er meer dan 13.000 mensen een hartstilstand. Een AED is essentieel voor het verhogen van de overlevingskans van het slachtoffer. Een AED in de buurt zorgt ervoor dat de burgerhulpverlener namelijk al kan beginnen met AED-reanimatie voordat de hulpdiensten gearriveerd zijn. Dat kan écht het verschil maken! 

Univé vindt het belangrijk dat er op veel verschillende plekken altijd een AED-apparaat bereikbaar is. Daarom geven we er maar liefst 3 weg om in de buurt op te hangen. Dat werkt als volgt: de AED hang je op een plaats in de buurt waar iedereen bij kan. Vervolgens spreek je een gezamenlijke code af, zodat je de kast met het AED-apparaat kunt openen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld jouw buurtapp. Zo kan iedereen uit de buurt in geval van nood bij de AED, maar kan er geen misbruik van gemaakt worden. 

Na drie keer te hebben beademd tussen de borstcompressies door, komt er een agent naast me zitten. Dan pas merk ik dat er inmiddels meer mensen gearriveerd zijn. Het was mijn eerste keer reanimeren op een echt slachtoffer dus zijn begeleiding vond ik fijn. Na een tijdje kwam de ambulance en namen de ambulancebroeders het van me over.” Lees hier het volledige artikel van Constance

Waarom een AED voor de buurt?

Met de komst van AED-apparaten is reanimeren een stuk gemakkelijker en effectiever geworden. Een AED-apparaat kan het hartritme bij een hartstilstand herstellen middels een elektrische schok. Zelfs als je een black-out krijgt, vertelt het draagbare apparaat je precies wat je moet doen. En zo vergroot je de kans op overlevering aanzienlijk. 

Win een AED voor jouw buurt inclusief cursus

Wil jij helpen om jouw buurt zo veilig mogelijk te maken? Meld jouw buurt dan aan en maak kans op één van de drie AED’s inclusief een cursus hoe de AED te bedienen voor maximaal 12 personen. Bekijk hier de actievoorwaarden

Nu tijdelijk 25% korting op je woonverzekering!

Wil je minder betalen voor je woonverzekering? Stap dan over naar Univé! Je krijgt het eerste jaar maar liefst 25% korting op je inboedel- en/of opstalverzekering. 

Win een AED voor jouw buurt

Voor & Achternaam(Vereist)
Adres(Vereist)