Hallo daar!

Waarschijnlijk denk je niet dagelijks aan je pensioen. Toch raden wij het aan om te kijken naar de mogelijkheden om te sparen voor een aanvullend pensioen. Door de nieuwe wet pensioenen wordt de ruimte die je mag sparen nog groter. Extra sparen voor je pensioen is hierdoor fiscaal erg aantrekkelijk.

Hoe werkt sparen voor een aanvullend pensioen?

Univé kan een lijfrentevoorziening voor je openen en je helpen met het opbouwen van een mooi kapitaal. Op de AOW leeftijd kan van die spaarpot een uitkering worden aangekocht voor bijvoorbeeld 10 jaar. Dan ontvang je dus gedurende 10 jaar iedere maand een stukje extra inkomen vanuit de spaarpot.

Wat zijn de fiscale voordelen?

Iedereen die fiscale ruimte heeft voor het sparen van een lijfrentekapitaal, mag de inleg volledig aftrekken van het inkomen voor de inkomstenbelasting. Hierdoor betaalt de belastingdienst mee in jouw pensioen. Ieder jaar ontvang je via de belastingaangifte minimaal 36,9% terug van je inleg.

Voor wie is het interessant?

Iedereen kan (extra) pensioen opbouwen. Er zijn mensen genoeg die starten met € 100,- per maand en als er later meer financiële ruimte is, verhogen ze de inleg. Ook kun je tijdelijk de inleg stopzetten als het even niet lukt. Hierdoor is sparen voor een aanvullend pensioen erg laagdrempelig.

Wat zijn de kosten van extra pensioen opbouwen?

In principe bepaal je zelf welke bedrag je per maand gaat inleggen, zolang je maar niet uitkomt boven wat fiscaal gezien maximaal mag. Onze adviseurs kijken graag met je mee naar de fiscale mogelijkheden. Heb je interesse in een adviesgesprek, maak dan een afspraak met één van onze specialisten. Het eerste gesprek is kosteloos.

Overlijden pensioen

Wordt uitgekeerd aan nabestaanden