Een veilig gevoel, dankzij de cursus kinder-EHBO

Een kraaltje in de neus van je peuter, hete thee knoeien of een flinke schaafwond. Zomaar een paar voorbeelden van huis-tuin-en-keukenongelukjes waar je liever niet aan denkt. De meeste ongelukken gebeuren in en rondom het huis. Weet jij hoe je kunt helpen als dit jouw kind overkomt? Je leert het bij de gratis cursus kinder-EHBO. 

 Voel je veilig, zeker thuis 

Een veilig gevoel begint bij weten wat je moet doen als zich thuis een ongelukje voordoet. Vanuit deze gedachte wil Univé zoveel mogelijk mensen helpen om kennis op te doen. Daarom organiseren we op vrijdag 23 juni een gratis cursus kinder-EHBO in samenwerking met het Rode Kruis voor onze leden en een eventuele introducé.

Cursus informatie

De cursus bestaat uit twee onderdelen:

Deel 1: Theorie vanuit huis (4 – 6 uur) 

Via filmpjes en tekst leer je de basisbeginselen van kinder-EHBO. Je kunt de theorie verspreiden over verschillende dagen. Na ieder onderdeel doe je een afrondende kennistest. Je bepaalt zelf wanneer je dit doet, maar zorg wel dat je het uiterlijk vóór 22 juni hebt afgerond, want je hebt voor het volgen van het praktijkgedeelte een deelname bewijs nodig. Dit ontvang je bij een minimale score van 80%. 

Praktijk op locatie Spinveld 47 in Breda (4 uur) 

Tijdens de praktijkles op vrijdag 23 juni breng je onder begeleiding van een instructeur de geleerde kennis in de praktijk. Je oefent op elkaar en op een pop de verschillende EHBO-handelingen. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als woonverbinding, reanimatie, verslikking en verstuiking/kneuzingen.  Je kunt je aanmelden voor een ochtend- of middagcursus. 

Aanmelden

Je mag een introducé meenemen. Als je hiervan gebruikt wilt maken, kun je dit aangeven in het aanmeldformulier. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij want vol=vol. De cursus wordt op 23 juni gegeven op locatie Spinveld 47 in Breda. Er worden 2 tijdstippen aangeboden, één in de ochtend en één in de middag. Welk tijdstip heeft uw voorkeur?

Ochtend (09:30 – 14:00)

Middag (15:00 – 19:30)