• Manon Smeets

 • Midden-Limburg

 • Verzekeringsadviseur aan huis

Gratis en persoonlijk verzekeringsadvies. Bij Univé vinden we dat heel normaal. Onze adviseurs komen bij u thuis of hebben met u een afspraak via videobellen. In dit interview spreken we met Manon Smeets, persoonlijk verzekeringsadviseur voor onze klanten in Midden-Limburg.

 1. Hoe ga jij als persoonlijke verzekeringsadviseur te werk?

  Eigenlijk heel simpel. Ik kom bij je aan huis, bij mij is één bezoek genoeg om alles te bespreken en geregeld. Heel soms is er een tweede gesprek, maar nooit meer. Er is geen voorbereiding nodig, de meeste mensen hebben hun polissen digitaal, zodat we snel een overzicht krijgen van welke verzekeringen er zijn en wat daar nu voor wordt betaald.

  Het voordeel van een persoonlijk gesprek is dat ik echt het gesprek aan ga om er achter te komen wat de behoefte is van de klant, wat vind iemand belangrijk?

  In deze tijd kan de afspraak ook digitaal plaats vinden, net waar u zich prettig bij voelt. Persoonlijk vind ik het echte contact met onze klanten erg leuk, dat mis ik soms wel met videobellen.

 2. Wat is de toegevoegde waarde van een lokale en persoonlijke adviseur in een online wereld?

  Mijn ervaring is dat juist jongeren die zelf hun verzekeringen ooit hebben geregeld vaak niet precies weten waar en hoe ze verzekerd zijn. Ik kom best vaak tegen dat mensen wat aangeklikt hebben en denken dat ze goed verzekerd zijn, maar als ze de verzekering nodig hebben dat blijkt dat ze helemaal niet verzekerd zijn voor dingen die voor hen heel belangrijk zijn. Ik zie ook heel vaak dubbele dekkingen, in dat geval betaal je te veel. Ik ben er dan voor om dat te filteren en er voor te zorgen dat ze niet te veel betalen.

 3. Zijn er tips hoe mensen kunnen besparen op hun verzekeringen?

  Als je een adviseur van Univé met jou naar je verzekeringen laat kijken, dan krijg je de mogelijkheid om alle verzekeringen over te zetten naar Univé. In dat geval maak je namelijk aanspraak op de zogenaamde pakketkorting. Hoe meer verzekeringen je bij Univé hebt hoe meer korting je krijgt, dit kan wel oplopen tot 10%!

  Je moet in ieder geval niet besparen op je rechtsbijstandverzekering.

 4. Tot slot, welke verzekering zou iedere Limburger moeten hebben?

  Sowieso een aansprakelijkheidsverzekering, die moet eigenlijk iedereen hebben. Specifiek voor Limburgers raad ik aan om een doorlopende reisverzekering te hebben. Wij wonen in een grensgebied, waarbij we al snel tijdens een wandeling of fietstocht in Duitsland of België terecht komen. Als daar dan iets gebeurd, dan is het wel fijn om te weten dat je verzekerd bent