Waarom een elektrakeuring?

Een brand heeft nare gevolgen voor u als ondernemer. Bij een bedrijf heeft één op de vier branden een elektrische oorzaak. Als gevolg hiervan kan uw bedrijf mogelijk zelfs een tijd stil komen te liggen. Een keuring is niet alleen van belang om brandschade te voorkomen, maar ook voor de veiligheid van uw medewerkers en klanten. Univé vindt het belangrijk om risico’s te voorkomen. Daarom willen wij bij uw bedrijf een elektrakeuring laten uitvoeren. Een elektra-inspecteur zal controleren of uw elektrische installatie op dit moment veilig is.

Wat zijn de kosten van een elektrakeuring bij E-Control?

De kosten zijn afhankelijk van het aantal meterkasten, vloeroppervlakte en de branche. Het volledige overzicht aan kosten kunt u hier vinden.


De kosten voor het eventuele herstel van de gebreken zijn niet inbegrepen.

Wie kan de elektrakeuring uitvoeren?

De elektrische installatie dient door een erkend inspectiebedrijf te worden gekeurd. Univé werkt samen met E-Control en is u graag van dienst om een keuring via dit bedrijf te regelen. U kunt de inspectie ook door een inspectiebedrijf van uw keuze laten controleren. Dit bedrijf zal moeten voldoende aan de volgende normen: SCIOS Scope 10 norm. Op de website van SCIOS kunt u gecertificeerde bedrijven vinden: www.scios.nl/relatie/.

5-stappenplan

 • 1.Aanvraag keuring

  De aanvraag van een elektrakeuring kan indien u gebruik wenst te maken van E-Control via Univé worden aangevraagd. Indien u hier geen gebruik van wenst te maken, dan vraagt u deze zelf aan bij het betreffende keuringsbedrijf.

 • 2. Keuringsrapport

  In het keuringsrapport staan de eventuele gebreken en de hersteltermijnen vermeld. Het is belangrijk dat u de gebreken binnen deze termijnen heeft verholpen.

 • 3. Herstel

  Uw elektra installateur gaat voor u aan de slag met het herstel van de gebreken in uw installatie.

 • 4. Herstelverklaring

  Na het herstel door uw installateur dient er altijd een herstelverklaring te worden afgegeven. Hiermee kunt u aantonen dat de gebreken zijn verholpen en u daarmee voldoet aan de gestelde eisen.

 • 5. Periodieke cyclus

  In de clausule op uw polis staat de periodieke keuringstermijn genoemd. Na afloop van de termijn dient er een nieuwe keuring te worden uitgevoerd.

10% korting op uw elektrakeuring

De elektrische installatie dient door een erkend inspectiebedrijf te worden gecontroleerd. Wij kunnen het inspectietraject voor uw starten via E-Control.

Wanneer u uw elektrakeuring via Univé bij E-Control laat uitvoeren  ontvangt u 10% korting.

Als u de Scope 10 elektrakeuring combineert met een Scope 8 of Scope 12 keuring ontvangt u bij E-Control bovenop deze 10% korting nog een combinatiekorting.

Eigen keus inspectiebedrijf

U kunt de inspectie ook door een inspectiebedrijf van uw keuze laten doen. Dit bedrijf zal moeten voldoende aan de volgende normen: Scope 10. 

Wat moet u doen als er gebreken zijn gevonden?

Bij de keuring kunnen er gebreken in uw installatie naar voren komen. Deze gebreken dienen te worden hersteld. Vaak heeft u hier 3 maanden de tijd voor, maar bij direct brandgevaar moet dit direct worden opgepakt. U geeft uw elektra-installateur opdracht voor de herstelwerkzaamheden. De installateur zal na uitvoering een ondertekende herstelverklaring afgeven. Dit is voor u het bewijs dat de elektrische installatie op uw locatie veilig is.

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op: