5 tips om inbrekers in Zeeland buiten de deur te houden

Of u nu twee weken richting Frankrijk gaat of een dagje naar het strand, de vakantieperiode is voor inbrekers het ideale moment om toe te slaan. Hieronder geven wij vijf tips om inbrekers in Zeeland buiten de deur te houden.

1. Schuren, garages en boxen populairder dan ooit

Inbrekers kiezen hun plekken zorgvuldig uit. In Zeeland zijn dit de laatste tijd steeds meer schuren, garages en boxen vanwege de slechte beveiliging. Je vindt er gereedschap, (elektrische) fietsen, scooters/brommers en andere waardevolle materialen dat kan oplopen tot wel duizenden euro’s.

Tip: Maak het inbrekers niet te makkelijk en geef de bergingsruimtes dezelfde aandacht als uw woning. Voorzie buitendeuren van goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk en plak eventuele ramen af met folie zodat niemand kan zien wat er in de schuur staat.

2. Hengelen en flipperen

Er zijn een paar manieren waarop inbrekers een deur in een mum van tijd open kunnen krijgen. Door te hengelen bijvoorbeeld: met een ijzerdraad via de brievenbus het slot ontgrendelen. Of flipperen: met een hard stuk plastic de dagschoot wegduwen, zodat de deur open gaat. Heeft het slot een plaatje dat aan de buitenkant opengeschroefd kan worden? Ideaal voor inbrekers. Het cilinderslot dat uitsteekt kan dan eenvoudig geforceerd worden. Ook bovenlichten zijn vaak op een zeer eenvoudige manier vergrendeld en kan een inbreker zo open krijgen.

Hengelen en flipperen werkt niet bij een deur die op het nachtslot zit. Trek daarom niet alleen de deur achter uw dicht, draai hem ook op slot. Zorg daarnaast voor goede, inbraakwerende sloten. Laat u daarover adviseren. Denk ook aan stevig hang- en sluitwerk bij de ramen.

Univé in Zeeland

Univé is altijd dichtbij. Zeker in Zeeland.  Met onze mobiele winkel zijn we elke dag weer op een andere plek in Zeeland aanwezig om uw verzekeringszaken te regelen. En in onze winkel in Terneuzen staat de koffie voor u klaar.

Mobiele winkel in Zeeland

Onze mobiele winkel staat van dinsdag tot en met donderdag op verschillende plaatsen. U kunt ons bezoeken in Vlissingen, Burgh-Haamstede, Zierikzee en Goes.

Maak een afspraak

Naam(Vereist)
Plaats en postcode(Vereist)

3. Inbrekers kiezen vaak voor de achterkant van het huis

Een inbreker wil niet gezien worden. Daarom heeft hij vaak een voorkeur voor de achterzijde van de woning. Daar is doorgaans minder straatverlichting en er lopen minder mensen. Een schutting of heg kan het hem moeilijker maken om in de tuin te komen. Maar als hij daar eenmaal is, zal hij dankzij die omheining moeilijker opgemerkt worden.

Tip: Een buitenlamp met bewegingssensor schrikt inbrekers af en attendeert uw buren en voorbijgangers erop dat er iemand bij u aan de deur staat. Zorg ook voor verlichting aan de achterzijde van de woning.

4. Staat er iets om mee naar binnen te klimmen?

Veel mensen laten ladders en kliko’s buiten staan. Deze maken het een inbreker gemakkelijk, net als pergola’s trouwens. Met deze attributen voor het grijpen bereikt een inbreker gemakkelijk een bovenraampje of het balkon op de eerste verdieping.

Tip: Zet de ladder in de schuur (die op slot is) of veranker deze. Een kliko in een containerombouw met slot is niet voor inbraak te gebruiken.

5. Kan een inbreker gemakkelijk binnenkomen?

Het gebeurt regelmatig dat mensen aan de buitenkant een sleutel in het slot laten zitten. Per ongeluk, of omdat ze iemand verwachten terwijl zij net even de deur uit zijn. Een inbreker hoeft alleen de sleutel maar om te draaien en hij is binnen. Ook een openstaand raampje geeft gemakkelijk toegang tot de woning. Vaak zal de inbreker in deze situaties eerst even aanbellen. Doet er niemand open, dan slaat hij zijn slag.

Tip: Laat nooit een sleutel in het slot zitten. Controleer voor u weggaat of alle ramen dicht zijn (ook het wc-raampje en bovenlichten).

Wat te doen bij inbraak?
Word je toch het slachtoffer van een insluiper of inbreker? Doe dan altijd aangifte bij de politie. En neem contact op met je bank als je pas gestolen is. Meld de inbraak bovendien direct bij je verzekeraar en overleg wat je moet doen.

Inboedelverzekering en inbraakschade
Het is fijn als je de schade door inbraak en diefstal vergoed krijgt. Verzeker je inboedel daarom goed. Met de inboedelverzekering van Univé kun je rekenen op een uitgebreide dekking. En inbraakschade aan de woning verzeker je bij Univé met een opstalverzekering.

Univé staat voor u klaar in Zeeland

Bent u benieuwd of uw woning wel goed beveiligd en verzekerd is? Bij Univé helpen we u om schade te voorkomen en risico’s te beperken, onze woonverzekeringen zorgen voor een extra slot op uw deur. Mocht er toch iets gebeuren, dan bent u bij ons goed verzekerd. Onze adviseurs vertellen u er graag alles over.

Maak een afspraak met één van onze collega’s via dit formulier.

Maak een afspraak

Naam(Vereist)
Plaats en postcode(Vereist)